S.I.-terápia

S.I.-terápia S.I.-terápia

Az S.I.-terápia egy teljesen fájdalommentes japán gerinckezelés. 

Keresztcsont-csípőcsont közti ízület kimozgatása

Az S.I.-ízület a sacroiliacalis ízület rövidítése, amely a keresztcsontot és a csípőcsontot köti össze. Ennek az ízületnek a működési zavara hatással lehet a porckorongsérvre, a csípőízületre, az isiászra, de még akár nyelési zavarokat is okozhat. 

A kezelés lényege, hogy a keresztcsont és a csípőcsont közötti ízületet (S.I.-ízület) kimozgatjuk, feloldjuk az ízületben keletkezett feszültséget, így ezáltal csökken vagy teljesen megszűnik a derékfájás. A kezelést Japánban kifejlesztő Hakata professzor szerint az esetek többségében az S.I.-ízület blokkolt, nem jól működik, és ez okozza a derékfájást. (Sok esetben gerincsérvműtét után sem múlt el a derékfájás, ezért kezdték kutatni a fájdalom okát. Arra jutottak, hogy az S.I.-ízület nem megfelelő működése okozta a fájdalmat.) A kezelés abban segít, hogy az ízület kimozgatásával megszüntessük a működési zavart.

Ez nem csontkovácsolás: kezelés közben 2-3 mm-t mozdítunk az ízületen. Valóban teljesen fájdalommentes és viszonylag rövid ideig tart. A pácienseket sem terheli meg, mert rendkívül finom kezelés, ezért szinte bárkinél segíthet.

Nyak-vállöv ízületeinek kimozgatása

Nyaki, hát- és vállproblémák esetén alkalmazzuk az S.I.-terápia 2-es szintjének fogásait, amelyek a keresztcsont-csípőcsont közti ízület kezeléséhez hasonlóan szintén fájdalommentesek, csak maximum 2-3 mm-t mozdítunk az ízületeken.

Kérlek, olvasd el a kezelés ellenjavallatait (kontraindikációit) bejelentkezés előtt!

Bejelentkezem

‹ vissza