Meridiánmasszázs

Meridiánmasszázs Meridiánmasszázs

Ha egyensúlyban van a yin és a yang a szervezetben, akkor egészségesek vagyunk. Ha ez az egyensúly felborul, akkor azt vissza kell állítani. A meridiánmasszázs egy eszköz ennek az egyensúlynak a megőrzéséhez, illetve, ha megborult, akkor segíthet helyreállítani.

A hagyományos kínai orvoslásban csínek hívják az élet engergiáját. Ez a csí – vagy másképpen: éltető elektromos potenciál – a meridiánokban áramlik, amelyek a fasciarendszerben található speciális energiacsatornák. Külön meridián tartozik minden fő szervhez és ezek szabályozzák és határozzák meg annak működését, funkcióit és mindenkori egészségét. Minden meridiánnak vannak a testfelszínhez közelebb eső részei (tudunk rá hatni például masszázzsal, akupunktúrával, akupresszúrával), illetve mélyebben futó részei, melyekre közvetlenül nem tudunk hatni.

Vannak yin és yang meridiánok, s ennek megfelelően yin és yang szervek is. A Tao filozófiája szerint az Élet a yin és a yang egyensúlyából bontakozik ki. Egyik sem létezhet a másik nélkül, és csak egymáshoz képest értelmezhetők. Ezt a filozófiai modellt az emberi szervezetre vetítve azt találjuk, hogy az egyes szerveinkben és életfolyamatainkban szintén felfedezhetők az egymáshoz képest yin és yang jellegek. Amikor ezek a jellegek egyensúlyban vannak bennünk, akkor egészségesek vagyunk. Amikor ez az egyensúly megborul valamitől (külső behatások, betegségek, stressz, stb.), akkor rendellenesen kezd el működni a szervezetünk, és ha ez az állapot sokáig fennáll, akkor előbb-utóbb megjelennek a különböző betegségek.

Az általam alkalmazott meridiánmasszázs egy egésztestes masszázs, melynek során először feloldom azokat az elakadásokat, amelyek meggátolják a csí áramlását, majd kivezetem az „elhasznált” csít a húgyhólyag-, epehólyag-, gyomor-, vékonybél- és szívmeridiánokon keresztül. Ezután aktivizálom a töltőpontokat (vese-, máj-, lép-, szívburok-meridián), végül pedig feltöltöm „friss” csível a szervezetet a yin és a yang töltőpontokon.

Kérlek, olvasd el a masszázs ellenjavallatait (kontraindikációit) bejelentkezés előtt!

Bejelentkezem

‹ vissza